miercuri, 5 august 2009

Iubirea

Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii,fara ea ai fi un etern afon in corul imens al omenirii(Roque Schneider)

Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei.

Iubirea este elixirul vital, izvorul sănătăţii, al puterii şi al energiei pentru fiecare om.

Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la fiinţele raţionale: de la ea pleacă şi spre ea converg, ca spre un centru de irezistibilă atracţie, toate gândurile şi acţiunile noastre.

Dragostea sublima si adevarata este un sentiment divin, transfigurator, complex, al carui factor esential este duiosia. In dragoste trebuie sa existe un sentiment de daruire, o dorinta de a proteja, un imbold de a face bine si de a procura placere si fericire - o lipsa deplina de egoism.

Cand iubesti intens si transfigurator si transfigurezi fiinta iubita, nu exista nimic mai frumos decat sa dai, sa dai mereu, tot, tot, viata, gandurile, trupul, tot ce ai, sa simti ca mereu dai si sa fii gata sa risti totul pentru a da si mai mult.

Imbratisarile celor ce-ti arata iubirea pe drumuri sunt pline de nesabuita indrazneala, fiindca vor sa se arate celor din afara, nu merita nici cea mai mica atentie.

Planteaza un cuvant de iubire adanc in inima unui om. Hraneste-l cu un zambet si o rugaciune si priveste ce se intampla. 

Niciun comentariu: