sâmbătă, 20 februarie 2010

Suflet vs Ego

                         
   
        SUFLET
Sufletul NU urmareste niciodata sa obtina ceva,pentru ca stie ca are deja TOT ce e valoros ,iar  ce nu are valoare nu este luat in seama.Pentru ca sufletul stie ca totul circula usor si natural spre el,ATUNCI CAND ESTE ALINIAT LA SURSA LUI DIVINA.

In timp ce ego-ul urmareste sa OBTINA,crezand ca atunci va avea tot ce-i trebuie,SUFLETUL CAUTA SA OFERE,stiind ca nevoile lui sunt deja satisfacute.

Sufletul intelege ca moartea nu este reala.Teama este depasita,pentru ca sufletul stie ca este invulnerabil,perfect protejat de orice amenintare sau greseala perceputa.

 EGO

Ego-ul crede ca toate lucrurile pe care le percepe sunt separate intre ele.
Intrucat moartea este singurul lucru de care ego-ul este absolut sigur,el trebuie sa traiasca cu teama.
Pentru a tine moartea la distanta,cel putin pentru o vreme,aduna cat mai multe lucruri cu putinta.Orice pare sa aiba valoare e bun,dar ego-ul prefera lucrurile mari.Cu cat casa este mai mare,cu atat ego-ul se simte mai bine pana cand isi da seama ca nimic nu-i ofera siguranta.

Continua sa caute ,sprand sa gaseasca urmatorul lucru mare ,care sa-l tina in viata.
Dar,in final totul e inutil,oricat de grandios ar fi,iar ego-ul moare la fel de sigur ca toate celelalte lucruri pe care le-a creat si pe care le intelege. 


*Fiecare suflet este pentru un alt suflet o lume ascunsa.( Friedrich  Wilhem)

*SUFLETUL MEU ESTE CA O SPIRALA ETERNA CE MA INRADACINEAZA IN INFINIT PRIN ABISURI DE LUMINA(Andreea Trifu)

*La granita sufletului cu spiritul salasluieste un castel de ENERGIE PURA,UN MAGNETISM DIVIN(Andreea Trifu)

*SUFLETUL CUPRINS DE HARUL IUBIRII,AUROLEAZA O FIINTA ,DEVENIND GENEROS CU CELELALTE FIINTE ,RISIPIND SI SPRE ELE FIRIMITURI DE BUNATATE,RESPINGAND TRIVIALITATEA.(Ileana Vulpescu)