marți, 16 martie 2010

Purificarea si echilibrarea chakrelor

Termenul de "CHAKRA" provine  din sanscrita si semnifica vortex sau roata.Chakrele din corpul uman sunt centrii energetici subtili.Hindusii au enumerat chakrele in corpul omenesc,acestea fiind foarte asemanatoare cu sistemul de meridiane din acupunctura si in terapiile "SHIATSU"(Shiatsu este o terapie contemporana in medicina traditionala orientala. Acest stil de masaj a fost fondat in Japonia. Abordarea terapeutica si filozofia sunt similare cu acupunctura prin folosirea meridianelor energetice si a punctelor de presiune (tsubo) insa fara ace. Spre deosebire de alte forme de masaj, in shiatsu,clientul ramine imbracat si nu se foloseste ulei.) 

Principalele chakre in timpul echilibrarii si purificarii sunt 7 la numar(7 centrii energetici majori).Cele 7 chakre majore sunt emitatoare si transmitatoare de energii subtile.Fiecare chakra functioneaza la nivel fizic,emotional si spiritual.Echilibrarea lor este cheia sanatatii si a starii de bine.Dezechilibrul se poate manifesta in diverse moduri.Cand chakrele sunt curatate,ele isi pot indeplini complet functiile,proceseaza energiile,aduc energie organelor fizice si corpurilor subtile si indeparteaza energiile stagnante din corp.

Daca o situatie stresanta continua foarte mult timp,chakrele se pot inchide,devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche si stangnanta.

Gandurile si atitudinile noastre pot bloca energia care curge prin chakre.Emotiile neexprimate,pot conduce la supraincarcarea chakrelor si la blocarea lor.Daca energia nu curge liber prin centrii energetici,pot aparea probleme fizice in anumite zone,conducand la discomfort sau la boala.

Cand o chakra este blocata este nevoie sa fie vindecata prin examinarea si indepartarea barierelor.

CHAKRELE FUNCTIONEAZA IMPREUNA CA UN TOT UNITAR,UN BLOCAJ LA NIVELUL UNEI CHAKRE POATE AFECTA SI FUNCTIONABILITATEA ALTEI CHAKRE!

Curatarea chakrelor ajuta la transformarea energiilor negative(tristete,dezechilibru emotional,furie,invidie,mahnire) in energii pozitive(RUGACIUNI,autosugestii)Chakrele  vor fuziona atunci la capacitatea maxima la nivel fizic si emotional prin curgerea continua.

Chakrele pot fi asemanate ca fiind "un sistem circulator"(ca si sistemul circulator sangvin),un sistem de filtrare care purifica energiile din planul brut si dens in energii pozitive  ale planului spiritual,pur.

                                                                      

Niciun comentariu: